Wat is Content Marketing?

Content marketing is het creëren en aanbieden van content die voor de lezer relevant is. Het doel van de content is het helpen van de lezer door relevant te zijn, zonder direct jouw eigen product of diensten te promoten. Door meer achtergrondinformatie te geven, kan de lezer echter wel een merkvoorkeur ontwikkelen.

Bij content marketing is het belangrijk om content op het juiste tijdstip, op de juiste plek en in de juiste fase van de customer journey te serveren aan de klant. Als een merk dit op een goede en consistente manier doet, kan er gewerkt worden aan merkvoorkeur en kan het vertrouwen van de klant worden gewekt.

Wat is content?


Content is informatie verpakt in verschillende vormen. Geschreven tekst, video's, infographics en afbeeldingen zijn allemaal vormen van content. De term content wordt vaak gebruikt in de wereld van online marketing, met name als het gaat over content marketing.

Content marketing omvat namelijk het distribueren en promoten van deze verschillende vormen van content. Zo kan een merk bijvoorbeeld een video op YouTube plaatsen en deze extern distrubueren. Maar ook het schrijven van een artikel voor een andere website middels bijvoorbeeld een gastblog is een vorm van content marketing. Dit allemaal met het doel het merk beter op de kaart te zetten en merkvoorkeur te creëren bij de consument.

Als een merk content op deze manier wil inzetten, moet er uiteraard wel een content strategie zijn.


Wat is een contentstrategie?


In een contentstrategie wordt vastgelegd wat het doel is van het verspreiden van content marketing op de lange termijn. Op welk moment wil je welke content aan welke doelgroep aanbieden en wat wil je hier vervolgens mee bereiken? In een contentstrategie wordt antwoord gegeven op deze vragen.

Deze vooraf opgestelde contentstrategie helpt de content marketing specialist bij de uitvoering. Met het juiste doel en de verschillende doelgroepen voor ogen kan vervolgens de juiste content gecreëerd worden en worden uitgezet bij de juiste distributiekanalen.